mandag 31. august 2009
Repetisjonsopggaver kapittel 3.
1. Hva er strategi?
Strategi er en plan for hvordan man skal utføre en oppgave.
2. Hva er forskjellen mellom kommunikasjonsstrategi og informasjonsplan?
Kommunikasjonsstrategi er en måte å beskrive hvordan virksomheten skal gå frem for å oppnå det den ønsker, gjerne skriftlig. Den skal være så konkret som mulig og angi mål for de forskjellige tiltakene som beskrives. En informasjonsplan bygger på 5 faser og trenger ikke være like konkret som kommunikasjonsstrategi.
3. Hva kaller man de ulike fasene i en kommunikasjonsplan?
Forankring, situasjonsanalyse, planlegging av tiltak, gjennomføring og evaluering.
4. Hva er viktig i de ulike fasene?
Forankring: virksomheten må ha et klart mål, de må sette seg ned å bli enige om hva man vil, alle må være kjent og involvert i prosessen.
Situasjonsanalyse – man lager en analyse om situasjonen man står i, kan gjerne foreta ulike meningsmålinger og publikumsundersøkelse for å kartlegge holdninger innen virksomheten og i omverdenen.
Planleggingsfasen – målene som ble diskutert blir nå konkretisert. Hva vil vi oppnå? Planen omfatter hovedmål og ett eller flere delmål. Man lager en måldefinisjon, deretter finner vi tiltak, hvilke målgrupper man vil nå for eksempel.
Gjennomføring – nå gjennomfører man de aktivitetene man har planlagt.
Evalueringsfasen – nå evaluerer man arbeidet, hva er bra, og hva kunne vært løst annerledes?
5. Hva er krisekommunikasjon, og hvorfor er det viktig for en organisasjon å ha en plan for hvordan de skal kommunisere i en krisesituasjon?
Dersom noe uventet skjer, er det mange organisasjoner som har forberedt en plan for krisekommunikasjon dersom det blir nødvendig. Det er et tiltak som blir tatt i bruk, dersom ikke alt går etter planen. Dette er viktig slik at ikke bedriften skal miste all troverdighet dersom plan A ikke går knirkefritt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar